Svjetska imena bluesa krajem tjedna u Novigradu

Novigrad je domaćin trećeg izdanja Cittanova Blues Festivala od 27. do 29. lipnja. Nakon dva nezaboravna izdanja koja su Novigrad postavila na svjetsku mapu blues festivala, ovogodišnji festival obećava da će biti još spektakularniji, s blues umjetnicima iz pet zemalja, a svi koncerti su besplatni.

Virtuoz na harmonici, dobitnik nagrade Grammy, Sugar Blue bit će glavni na Cittanova Blues Festivalu u petak, 28. lipnja! Poznat po svojim naelektriziranim vještinama harmonike i zadivljujućim izvedbama, Sugar Blue obećava nezaboravnu noć blues magije.

Dan kasnije, 29. lipnja, na Velikom trgu nastupit će Gerry McAvoy, kultni basist koji je dva desetljeća svirao s Roryjem Gallagherom. U Novigrad dovodi svoj nevjerojatni bend Band of Friends. Očekuje vas spektakularna proslava glazbe Roryja Gallaghera uz glazbenike iz njegovog originalnog benda.

The Screaming Wheels koji publiku osvajaju svojim intenzivnim, modernim blues zvukom i dinamičnim nastupima uživo, nastupit će u subotu, 29. lipnja, a The Bluesmobile, Blues Brothers tribute bend iz Italije, obećava da će u petak, 28. lipnja ugoditi publici, pružajući noć nezaboravnih blues i soul hitova uz koje će svi plesati i pjevati.

Festival se otvara u četvrtak, 27. lipnja izložbom fotografija prošlogodišnjeg Cittanova Blues Festivala 2023. te koncertom prošlogodišnjih pobjednika Cittanova Blues Challengea Black & The Bad Notion u Pubu-9.

Svakog jutra tijekom festivala moći ćete uživati u jutarnjoj Blues Morning Coffee i ranovečernjem aperitivu uz Sunset Blues uz dva izvrsna glazbenika. U popodnevnim satima u subotu, takozvani Blues Wine Train će sve ljubitelje vina i bluesa voziti vinskim cestama Novigrada u renomirane vinarije uz živu blues glazbu. A poslije službenog koncertnog djela svake večeri održavati će se jam sessions u 9 Pub-Devetka.

Ulaz na Cittanova Blues Festival je besplatan zahvaljujući pokroviteljima festivala Gradu Novigrad-Cittanova, Turističkoj zajednici Grada Novigrada – Cittanova i novigradskim poduzetnicima.  

Više detalja o menifestaciji možete pratiti na službenoj Facebook stranici i događaju.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content