U nedjelju 26. kolovoza prvi Visibility event u Novigradu u sklopu projekta Adria.MOVE IT!, uz rekreativni biciklistički maraton

U nedjelju 26. kolovoza 2012. održat će se prvi Visibility event u Novigradu u sklopu projekta Adria.MOVE IT!. Tom prigodom vozit će se rekreativni biciklistički (mountain bike) maraton – Điro od Čittanove.
Organizatori biciklističkog maratona su Grad Novigrad–Cittanova (partner na projektu Adria.MOVE IT!), Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova i Biciklistički klub „Bičikleta“. Trasa maratona kreće na Porporeli (terasa PepeBianco), kroz centar grada do Karpinjana, zatim novom stazom Karpinjan – Pineta – Mareda – Dajla koja je izgrađena u sklopu projekta Adria.MOVET IT!, od Dajle prema Brtonigli i Novoj Vasi te natrag do Novigrada. Ukupna dužina maratona iznosi oko 34 kilometra. Okupljanje učesnika započet će u 9.15, a start se očekuje u 10 sati. Predviđeni povratak u Novigrad je oko 13.30-14 sati.
Učesnici će na poklon dobiti majicu s logom projekta i vodu. TZ i BK „Bičikleta“ također organiziraju lutriju i ručak za sudionike. Za sve informacije možete se obratiti na brojeve:
098/255 894 (Sergio Jugovac – Čok) i 091/206 27 83 (Lino Žigante).
Cilj projekta Adria.MOVE IT! je poticanje održive mobilnosti i alternativnih oblika prijevoza, a sufinanciran je putem EU programa IPA Adriatic CBC 2007-2013.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content