U Novigradu-Cittanovi održan tradicionalni susret četiri hrvatska Novigrada

U Novigradu je proteklog vikenda održan tradicionalni trodnevni Susret Novigrada: Novigrada Podravskog, Novigrada Dalmatinskog, Novigrada na Dobri i Novigrada-Cittanove. Gosti iz triju gradova imenjaka stigli su u istarski Novigrad u petak navečer, a svečani doček priređen im je pred sportskom dvoranom. Nakon razmještaja kod domaćina kod kojih su bili smješteni uslijedila je fešta dobrodošlice uz glazbu za ples pred dvoranom. U subotu jutro organiziran je izlet u Pulu, uz razgledavanje znamenitosti najvećeg istarskog grada, te posjet izložbi “Ki sit ki lačan”. U povratku je organiziran ručak u agroturizmu Krculi nedaleko Žminja, a u popodnevnim satima uslijedila su sportska takmičenja u novigradskoj sportskoj dvorani. U šaljivim igrama natjecale su se ženske predstavnice gradova imenjaka, a najbolje su bile gošće iz Novigrada Podravskog. U potezanju konopa, također za žene, najbolja je bila domaća ekipa, dok su u malom nogometu slavili dečki iz Novigrada Dalmatinskog. Dodajmo kako je sudionike ovogodišnjeg Susreta Novigrada u subotnje poslijepodne posjetio i istarski župan Ivan Jakovčić, te se s njima nakratko družio.
U večernjim satima domaćini su u sportskoj dvorani priredili uobičajeni kulturno-umjetnički program kojim su predstavili svoj grad i regiju. Uslijedio je potom u hotelu Maestral protokolarni dio razmjene poklona i dobrih želja između gradonačelnika Grada Novigrada-Cittanova Antea Milosa i načelnika triju gostujućih općina: Ivice Gračana, načelnika Općine Netretić u kojoj je smješten Novigrad na Dobri, Mladena Mađera, načelnika Općine Novigrad Podravski, te Jose Klapana, načelnika Općine Novigrad Dalmatinski. Pored prigodnih poklon-paketa gradonačelnik Milos svojim je kolegama predao i iznose od po 1.000 kuna povodom predstojećeg Dječjeg tjedna. Nakon protokolarnog djela uslijedila je večera te druženje uz glazbu do kasno u noć.
U nedjelju ujutro domaćini su priredili razgledavanje grada uz vožnju turističkim vlakićem, dobar dio gostiju pohodio je nedjeljnu misu u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima, a dio sudionika Susreta posjetio je novigradsku streljanu na kojoj ih je dočekao zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz. Nakon ručka u domaćinstvima u kojima su bili smješteni, gosti su od svojih domaćina i Novigrada-Cittanove oprostili u popodnevnim satima, te oko 16 sati autobusima krenuli put svojih gradova, svatko prema svojem Novigradu.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content