Veliki požar na području Novigrada lokaliziran nakon 12 sati vatrene stihije

Jučer, 7. srpnja, nešto prije 19 sati, buknuo je požar kod Novigrada, drugi po redu u razmaku od 20 minuta. Na intervenciju su upućeni djelatnici JVP Umag te DVD-a iz Novigrada, Buja, Umaga i Oprtlja.

Zbog olujnog vjetra i nepristupačnog terena zatražena je ispomoć i iz susjednih postrojbi, pa su im se s vremenom priključili kolege i iz drugih istarskih mjesta i gradova – Poreča, Vrsara, Vižinade, Tara, Buzeta… Ukupno je tako na gašenju ovog velikog požara bilo angažirano 90-ak vatrogasaca s 30-ak vatrogasnih vozila.

Gorjela je gusta borova šuma na dosta nepristupačnom terenu, a gašenje je otežavao olujni vjetar uslijed fronte koja je stigla baš u vrijeme kada je požar izbio. Upravo se zbog vjetra vatrena stihija brzo širila. Srećom, vatrogasci su uspjeli spriječiti da požar ugrozi naseljena mjesta, prije svega Stanciju Roželo, no opožareno je i vatrenom stihijom uništeno 50-ak hektara terena. Požar je lokaliziran oko 7 sati ujutro narednog dana.

– Ovim putem želio bih se zahvaliti svim sudionicima intervencije na trudu i požrtvovnosti, svim susjednim postrojbama i DVD-ima koji su nam pomogli u gašenju, kao i pripadnicima PVZ-a Umag. Svima veliko hvala! Posebna zahvala ide i Gradu Novigradu koji nas je opskrbio sa svom potrebnom logistikom kako bi mogli nesmetano nastaviti raditi cijelu noć, poručio je zapovjednik JVP Umag Bojan Štokovac.

Dodajmo kako su čestitke, pohvale i zahvale vatrogascima upućivali putem društvenih mreža i komentara na internetskim portalima i brojni građani, pa se na isti način i mi pridružujemo ovim putem. Veliko hvala i bravo za naše vatrogasce!

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content