Započela dogradnja budućeg izložbenog prostora kulturno-povijesne zavičajne zbirke

U tijeku su radovi na dogradnji zgrade u kojoj će biti smješten izložbeni prostor s kulturno-povijesnom zavičajnom zbirkom Novigrada. Riječ je o zgradi u Mlinskoj ulici u kojoj je trenutno smještena zbirka austro-ugarske mornarice Gallerion, a dogradnjom i uređenjem dobit će se novi, veći prostor za smještanje cjelovite zavičajne zbirke.

Radovi su započeli sredinom listopada, nakon što je koncem rujna potpisan ugovor o radovima. Ugovoreni izvođač radova je tvrtka Vladimir Gortan d.d. iz Pazina. Predviđeni završetak radova je krajem svibnja 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 2.494.870 kuna, od čega je 751.550 kuna sufinancirano sredstvima EU i RH putem natječaja FLAG „Pinna nobilis“ (85% EU, 15%RH).

Ulaganje u izgradnju izložbenog prostora ribarske baštine Grada Novigrada-Cittanova u srcu starogradske jezgre, dugogodišnja je želja koja je sada u fazi realizacije. Kako bi se vrijedne uspomene i predmeti iz bogate novigradske ribarske povijesti, koje je Grad Novigrad-Cittanova s partnerima već prikupio, očuvali i prezentirali javnosti, važno je osigurati prostor koji će biti javno dostupan i ujedno biti i mjesto susreta, mjesto za prezentacije i druge aktivnosti. Cilj projekta je obogatiti turističku ponudu kulturnim sadržajima i valorizirati tajne tradicionalnog zanata po kojem je Novigrad prepoznatljiv kao mali mediteranski ribarski grad.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content