Zbor Lavanda gostovao u Velenju

Članice ženskog pjevačkog zbora Lavanda nastupile su proteklog tjedna u Šoštanju nedaleko Velenja, u Sloveniji, na susretu hrvatskih kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske i Slovenije, u sklopu međunarodnog projekta „Glazba nas spaja“.

U prepunoj dvorani rekreacijskog kulturnog centra, nastupili su članovi folklornih društava te ženska vokalna klapa iz Rugvice (Hrvatska), Pirana, Velenja i Šoštanja, koji su se predstavili narodnim plesovima iz Dalmacije, Bosanske Posavine te središnje Bosne i Hercegovine, dok su se novigradske zborašice predstavile istarskim i dalmatinskim narodnim te zabavnim skladbama.

U gotovo dvosatnom kulturnom programu, kojeg su domaćini nazvali „Rodni kraju pjesmom ti se vraćam“, članovi nastupajućih društava su glazbom, pjesmom, recitacijama i narodnim nošnjama promovirali hrvatsku kulturno-folklornu baštinu. Kulturno zabavni program zaključile su članice Lavande koje su pod vodstvom dirigenta Branislava Ostojića izvele neke od pjesama iz mjuzikla Jalta, Jalta te završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta.

Ovaj nastup bio je zborašicama Lavanda već treći nastup u Sloveniji u sam petnaestak dana listopada, nakon što su već gostovale u Ljubljani na 10. Saboru hrvatske kulture te na koncertu zagrebačkog glazbenika Alena Hržice u Portorožu.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content