Agrometeorološke stanice

Grad Novigrad-Cittanova je prvi grad u Istarskoj županiji koji je realizirao projekt postavljanja osam agrometeoroloških stanica u vinogradima i maslinicima novigradskih naselja Karpinjan, Celega, Fakinija, Štancija Bružada, Kršin, Bužinija, Sv Servul i Lama.

Senzorima agrometeoroloških stanica dnevno se prate meteo podaci s lokacija te generiraju lokalizirane vremenske prognoze s predviđanjima vezanim uz tretiranje i zaštitu nasada.

Prikupljeni podaci s novigradskih agrometeoroloških stanica prate se na aplikaciji Field Climate. Prikaz najosnovnijih podataka uskoro će biti dostupan i ovdje.
Poseban besplatan pristup aplikaciji Field Climate osiguran je svim poljoprivrednicima i zainteresiranim obrtnicima s novigradskog područja  ispunjavanjem online obrasca.

Registracija korisnika za pristup podacima agrometeoroloških stanica

Svi zainteresirani novigradski poljoprivredni proizvođači, koji žele pristupiti besplatnim podacima agrometeoroloških stanica s novigradskog područja na platformi Field Climate, trebaju ispuniti pristupni obrazac OVDJE. Nakon ispunjavanja obrasca, zaprimit će odgovor s pristupnim podacima i mogućnostima pristupa.
FieldClimate QR kod za pristupni obrazac

FieldClimate

Preuzmite mobilnu aplikaciju

Pogledajte web prikaz podataka

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content