Besplatni WiFi4EU internet na 10 novigradskih lokacija

Grad Novigrad-Cittanova dovršio je postavljanje besplatnog bežičnog interneta koristeći 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava u sklopu inicijative WiFi4EU.

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati kvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, knjižnice i tome slično, na području cijele Europske unije. Gradovima je putem natječaja dodijeljen vaučer koji pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu u središtima javnog života.

Tako je u Novigradu postavljeno ukupno deset pristupnih točaka za besplatnu bežičnu internet mrežu na važnijim javnim prostorima, poput središta starogradske jezgre, Parka Novigradske biskupije, Velikog trga, šetnice oko zidina, parkinga i parkova na Mandraču, tržnice, plaže Rivarela te područja oko plaže Karpinjan.

Prijava na besplatnu wi-fi mrežu je jednostavna – nakon odabira ponuđene mreže WiFi4EU otvara se pristupni portal WiFi4EU Grad Novigrad-Cittanova na kojem treba odabrati (kliknuti) opciju „Login“.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content