Sportska dvorana

Dvorana je svojom funkcionalnošću, organizacijom prostora i drugim atributima zanimljiva i profesionalnim sportašima, koji su od trenutka dovršetka izgradnje pokazali interes za njezinim korištenjem, a dvorana je pokazala i svoju multifunkcionalnost, udomivši neke od velikih sportskih, zabavnih i glazbenih manifestacija.

Na samom ulazu u Novigrad izgrađena je 2010. godine suvremena i funkcionalna, te estetski vrlo dopadljiva gradska sportska dvorana, koja je nakon niza godina iščekivanja omogućila novigradskim sportašima i rekreativcima gotovo idealne uvjete za bavljenje sportom i drugim sličnim aktivnostima. Dvorana je svojom funkcionalnošću, organizacijom prostora i drugim atributima zanimljiva i profesionalnim sportašima, koji su od trenutka dovršetka izgradnje pokazali interes za njezinim korištenjem, a dvorana je pokazala i svoju multifunkcionalnost, udomivši neke od velikih sportskih, zabavnih i glazbenih manifestacija.

Sama dvorana arhitektonski je organizirana u tri nivoa: prizemlje, prvi i drugi podrum. Na zapadnoj strani pred gradskom sportskom dvoranom nalazi se širok prostor trga koji preko natkrivenog dijela i vjetrobrana vodi do ulaznog hola. U prizemlju objekta osim hola smještena su i dva ureda uprave, recepcija i blagajna, caffe bar, dostup do fiksnih tribina te galerije s kojih se vidi na igralište dvorane. U prvom podrumu smještene su: polivalentna dvorana, teretana, sanitarije, skladište caffe bara, prostorija kućnog majstora, skladište za pribor,… te galerije s kojih je moguć dostup do fiksnih i pomičnih tribina. U drugom podrumu nalaze se igralište sa svlačionicama i sanitarnim blokom za sportaše, trenere i suce, dvije dvorane za squash, klupska sala, mala dvorana, prostor prve pomoći, spremište te prostorija za instalacije.

Etaže su povezane stepeništima i liftom. Četiri stepeništa vode iz prizemlja u prvi podrum, a dva iz prvog u drugi podrum. Stepenište u tzv. interkapedini dodatno povezuje prvi i drugi podrum. Tri vanjska stepeništa i rampa povezuju dvorište dvorane, koje sa nalazi na nivou prvog podruma sa okolnim terenom, parkiralištem, ulaznim trgom i prizemljem samog objekta. Vanjska igrališta na krovu dvorane dostupna su preko lifta i vanjskog stepeništa te mosta, smještenih na sjeveroistočnoj strani.

Osobama s hendikepom omogućeno je slobodno kretanje po sportskoj dvorani pošto su sve njene etaže povezane liftom, a u prvom i drugom podrumu smještene su sanitarije posebno opremljene za njih. Sportska dvorana se razvija u tri etaže ali zbog svoje ukopanosti u teren djeluje kao prizemni objekt s vanjskim igralištima na njenom krovu.
Dvoranom upravlja poduzeće Neapolis sport d.o.o. Novigrada u 100-postotnom vlasništvu Grada Novigrada-Cittanova.

Godina projektiranja: 2005. – 2007.
Godina dovršetka gradnje: 2010.
Povrišina lokacije: cca 11.000 m2
Ukupna tlocrtna površina: 6.688,90m2 + 3.210m2 (igrališta na krovu)
Arhitekt: Mario Perossa – Studio Arch. Perossa d. o. o.
Suradnici: Dalila Perossa (koautor) i Piero Perossa

Pratite sportsku dvoranu i na Facebooku

Adresa: Marketi 2, 52466 Novigrad-Cittanova
Tel.: 099/258-63-30, 099/807-13-76
Email: sportska.dvorana@novigrad.hr

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content