Biciklistički klub Novigrad ugostio 6. kolo Giant MTB Zimske lige

U Novigradu je proteklog vikenda održano 6. kolo ovogodišnje GIANT MTB Zimske lige – XC Novigrad. Riječ je o biciklističkom natjecanju čiji je uspješni organizator već šestu godinu zaredom Biciklistički klub Novigrad, a koje je i ove godine okupilo veliki broj natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, dok su posebno brojni bili Talijani.

Natjecalo se u ukupno 15 starosnih kategorija, u tri odvojene utrke. Start utrka krenuo je od 12 sati, a pobjednici su odvozili pet krugova. Izdvojena utrka za kategorije U13/U15, koje i inače voze manji broj krugova, započela je nakon prolaska svih natjecatelja glavne utrke, kako bi se izbjegla gužva na startu.

Vozilo se stazom dugom 4 kilometra sa 60 metara visinske razlike, bez velikih uspona i nizbrdica. Tehnički je to stoga najlakša staza u sklopu Zimske Lige, ali je kondicijski najzahtjevnija, jer treba konstantno pedalirati zbog konfiguracije terena i nema dužih dijelova pogodnih za odmor u spustu. Staza je i vrlo atraktivna, jer se konstantno izmjenjuje između borove šume, plaže i vinograda.
Pobjedu kod prve dječje utrke odnio je Lukas Horvat (BK Poreč), dok su se kod nešto starijih kategorija najbolje snašli David Bernobić (BK Žminj) u kategoriji U11 i Val Milat (BK Campetto) u kategoriji U9. Kod djevojčica je u kategoriji U11 najbrža bila Stefani Štrucelj (BK Grobnik).

Pobjedu u glavnoj utrci odnio je Daniel Pozzecco, ujedno prvi natjecatelj U40 kategorije, dok je kod žena najbolja bila Simona Cè (MTB Pertica Bassa ASD), ujedno pobjednica i 30+ kategorije kod žena. Najbrža u kategoriji juniorki je bila Daša Mlakar (MBK Črni Vrh). U utrci kategorija U13/U15 najbrži je bio Leon Kišiček (BGK Tuškanac/TK 3MAX) u kategoriji U13M, Nik Golob (Calcit bike team) u kategoriji U15M te Nastja Ahačić (Calcit bike team) kod cura u kategoriji U15. Kod kadeta u glavnoj utrci najbrži je bio Leonardo Ursella (ASD Jam’s bike team Buja), a kod juniora Tine Jereb (MBK Črni Vrh).

Kompletne rezultate 6. kola GIANT MTB Zimske lige XC Novigrad možete potražiti na slijedećem linku: https://bit.ly/GIANTmtbZLIK6kolo.

Nakon svih utrka uslijedila je bogata okrijepa te proglašenje najbržih i najspretnijih natjecatelja. Kao i na svim kolima do sada najbolji u prvih deset starosnih kategorija dobili su i nagradne poklon bonove branda GIANT, dok su sva postolja od kategorije U15 nadalje dobila artikle talijanske tvrtke sportske odjeće TO FIT.

Na adresu organizatora, BK Novigrad, po završetku utrke stizale su samo riječi hvale, za uspješnu organizaciju i gostoprimstvo. U tome su im kao domaćini pomogli i bikeri iz novigradskog MK Pirates, u okruženju čijeg je klupskog prostora bio smješten glavni „logistički centar“ natjecanja. Iz BK Novigrad zahvale upućuju i Turističkoj zajednici Grada Novigrada-Cittanova te tvrtkama Pelagius Novigrad, Ošo Buzet, Keindl Sport i ToFit Sportswear, kao i Crvenom križu Bujštine.

Sljedeće 7. kolo je na rasporedu 13. veljače u mjestu Slum iznad Buzeta, koje će imati svoju premijeru u režiji lokalnog biciklističkog kluba BK Buzet.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content