Predstavljanje zbirke pjesama – Branka Kostić: Smijem li se ili sanjam?

Subota, 26.08. 2023.
19:00 h
Muzej-Museo Lapidarium
Organizator: Muzej-Museo Lapidarium

O zbirci pjesama Branke Kostić govoriti će Tihana Nalić, Dijana Lipovac Matić i autorica. Zbirka obuhvaća 48 pjesama koje govore o Brankinim dragim ljudima, o samoj Branki te u njezinom viđenju života. Ilustracije za zbirku pjesama napravila je Aleksandra Pejaković dok je za grafički dizajn zaslužna Tihana Nalić iz studija Bubola iz Pule.

Martina Rupe, prof. kroatologije, napisala je o Branki: 

„Osmijeh i san posljedica u njenog otkrivanja i motivacija bujnog literarnog opusa izuzetne snage i temperamenta da nježnošću djevojčice otkriva svoje nemire, pretače ih u snove koji poprimaju okvire stvarnih prostora u specifičnoj viziji doživljaja i života, u poetskoj projekciji čovjekove sudbine, u iskazu iskušenja i avanturi intime kojima skriva čovjekove pobude, nade i smisao vlastitog življenja.“

Branka Kostić rođena je 1990. u Varešu u Bosni i Hercegovini, a od četvrte godine živi u Istri. S 15 godina otkrila je svoju ljubav prema pisanju, od tada pretežito piše pjesme ali voli pisati i priče te kratke misli. Svoju prvu zbirku poezije „Srce od riječi“ izdala je 2013. godine. Pjesme iz te zbirke uvrštene su u međunarodnu zbirku poezije „Valentinovo“ (Kultura snova, 2013.), kao i u zbirku „More na dlanu“ (Kultura snova, 2013.).

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content