Gustolato proizvodi osvojili nove međunarodne nagrade

Na nedavno održanom regionalnom natjecanju International Chocolate Awards 2016 u Firenci, u konkurenciji s ostalim mediteranskim zemljama i zemljama srednjoistočne i sjeverne Afrike, brend Gustolato osvojio je tri zlatne i tri srebrne nagrade. Nagrađeni proizvodi sudjelovat će na svjetskom finalu International Chocolate Awards-a u Londonu, od 7. do 12. Listopada, zajedno s dobitnicima nagrada iz drugih regija svijeta.

U kategoriji namaza zlato je osvojio namaz od grčkog pistacija s 50 posto udjela prirodnog kakaovog maslaca Ecuador. U kategoriji ostali slatki proizvodi zlato su dobile dvije vrste pralina, obje s teraninom, jedna prekrivena tamnom čokoladom Esmeraldas iz Ekvadora, a druga mliječnom čokoladom iz Madagaskara. Obje slastice predstavljaju novost u ponudi Gustolata i po prvi puta su kandidirane na natjecanju. Osnovni sastojak pralina je liker od terana „Dama“ kojeg proizvodi OPG Obitelji Zalar iz Brtonigle. Liker je obogaćen ljekovitim i začinskim travama, što pralinama daje posebnost. Teranino u kombinaciji s tamnom čokoladom Esmeraldas 60% iz Ekvadora daje intenzivan okus meda, cvijeća i karamela, dok kombinacija teranina i mliječne čokolade s Madagaskara u ustima ostavlja intenzivan okus voća, ali donosi i trenutnu svježinu.

Tri srebrne nagrade dodijeljene su u kategoriji čokolade s orašastim proizvodima. Srebro je tako osvojio Cremino od „Intenso“ čokolade Gianduja i mliječne čokolade, prekriven tamnom čokoladom „Piura“ iz Perua 70% i prirodnim kakaovim maslacem. Isto tako srebrom su se okitili i Cremino od mliječne i bijele čokolade Gianduja, prekriven mliječnom čokoladom i prirodnim kakaovim maslacem, te Badem iz avole, prekriven finom bijelom čokoladom u zagrljaju istarskog šafrana.
Cilj natjecanja International Chocolate Awards je popularizacija tradicionalne, zanatske proizvodnje čokoladnih proizvoda i poticaj malim lokalnim proizvođačima sirovina.
Proizvodnja Gustolato proizvoda smještena je u Novigradu i orijentirana je na proizvodnju sladoleda, čokolade, čokoladnih namaza i kolača, te prženje kave, s ponudom dviju ekskluzivnih mješavina.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content