Istarska i novigradska zastava na Nordkapu

Tri motorista ostvarila su svoj cilj i uspješno završili putovanje dugo više od 4 tisuće kilometara, od Istre do Nordkapa u Norveškoj. Novigrađane, Borisa Saina i Roberta Šušelja, te Igora Brahu iz Nove Vasi, spojila je zajednička strast za putovanjem i vožnjom, te su se sredinom lipnja uputili u Norvešku, s krajnjim ciljem stići do Nordkapa, poznatog norveškog mjesta, najsjevernije točke Europe do koje se može doći cestom.

U vožnji motociklima prošli su Slovenijom, Austrijom, Češkom, Poljskom, Litvom, Latvijom, Estonijom i Finskom prije dolaska u Norvešku, a iako im je iz Novigrada-Cittanova do Nordkapa trebalo 4.188 km, do povratka kući napravili su više od 9.200 kilometara.

Na putovanju su savladali različite terene i klimatske uvjete, prošli kroz zimske krajolike i susreli poznate norveške loseve, noseći sa sobom zastavu Istarske županije i zastavu Grada Novigrada-Cittanova.

Putovanje do Nordkapa za motoriste predstavlja izazov i avanturu koja kombinira fizičku izdržljivost, tehničku vještinu i strast za vožnjom. S upornošću i entuzijazmom ovaj istarski trio prošao je sve izazove puta i uživao u prekrasnim pejzažima, te ponosno stigao do cilja uz zastave Istarske županije i Grada Novigrada-Cittanova.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content