Konferencijom za medije najavljeno 4. izdanje međunarodnog rukometnog turnira Istria handball cup

Konferencijom za medije u novigradskoj sportskoj dvorani najavljeno je i predstavljeno 4. izdanje međunarodnog rukometnog turnira Istria Handball Cup 2012. Direktor turnira Roland Fable istaknuo je da i ovogodišnji turnir, koji se drugu godinu zaredom održava u Novigradu, neposredno po završetku Olimpijskih igara, a pred početak nacionalnih liga, u Istru dovodi vrhunski klupski rukomet; prvaka Hrvatske, Slovenije i Makedonije te nacionalnu selekciju Kine, koja je u Novigradu po prvi puta i na sedmodnevnim pripremama. Osim pehara za najbolje momčadi, organizatori će dodijeliti i nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana.
U novigradskoj sportskoj dvorani od srijede do petka po sistemu svatko sa svakim snage će odmjeriti Croatia osiguranje Zagreb, Gorenje Velenje (Slovenija), RK Metalurg Skopje (Makedonija) i reprezentacija NR Kine. Sve utakmice odigravaju se s početkom u 18 i 20 sati. – Posebno zanimljiv bit će dvoboj CO Zagreb i Metalurga, u srijedu 23. kolovoza u 18 sati, uz izravni televizijski prijenos na HTV-u 2, obzirom da je riječ o prvom trenerskom duelu nekadašnjih suradnika, učenika i učitelja, trenera i izbornika Line Červara i Slavka Goluže, podsjetio je direktor turnira Fable.
Istaknuo je i kako će građani i gosti Novigrada osim u vrhunskom rukometu uživati i u popratnom zabavnom programu, koji će se održavati ispred dvorane u večernjim satima, a popularna cijena ulaznice od 20 kuna po danu trebala bi privući sve zaljubljenike u rukomet.
Gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos zahvalio je organizatorima na trudu, te sponzorima i pokroviteljima na iskazanoj podršci, osobito u ovim financijskim nimalo lakim vremenima. Naglasio je i kako je Grad na proljeće ove godine okončao projekt ugradnje novog klimatizacijskog sustava, te time osigurao da se utakmice održavaju u klimatiziranoj dvorani, čime je ispravljen prošlogodišnji nedostatak.
Direktorica Lagune Novigrad, Zrinka Bokulić, naglasila je da Laguna kao generalni sponzor i na ovaj način podržava razvoj sportskog turizma u Novigradu i sudjeluje u naporima da se produlji turistička sezona.
– Ovogodišnju sezonu započeli smo u veljači Istria Winter Cupom, rukometni turnir dolazi pred sam kraj špice glavne sezone, a u završnim smo pripremama za domaćinstvo svjetskog prvenstva u tenisu za veterane kojeg zajednički organiziramo s našim klasterskim partnerom TZ-om Grada Umaga i Istraturistom, izvijestila je Bokulić.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content