NK Novigrad plasirao se u 3. HNL Zapad i tako ostvario najveći uspjeh u povijesti kluba

Posljednji dani lipnja na adresu Nogometnog kluba Novigrad donijeli su lijepu vijest, koja će zasigurno zlatnim slovima biti upisana u anale ovog sportskog kolektiva. Ostvaren je naime povijesni uspjeh kluba – plasman u 3. HNL Zapad. Riječ je o dosad najvišem rangu natjecanja u kojem se novigradski klub takmičio.
Odluka o plasmanu u viši razred donijeta je za zelenim stolom, zahvaljujući prije svega odličnoj infrastrukturi i tehničko-logističkim uvjetima kojima raspolaže NK Novigrad. Zbog reorganizacije ligaških natjecanja, od prve hrvatske nogometne lige naniže, došlo je naime do promjena i u 3. HNL Zapad, te je pored 11 klubova koji su se u 3. ligi natjecali protekle sezone, priliku da zaigra u razredu više dobilo i pet sada već bivših četvrtoligaša. Kako su pored ostvarenog plasmana na odluku o imenovanju novih trećeligaša utjecali i tehničko-logistički te infrastrukturni uvjeti odnosno kriteriji, pravo nastupa u 3. ligi Zapad u predstojećoj sezoni ostvario je i NK Novigrad, koji je prethodnu sezonu u 4. HNL Zapad okončao na 6. mjestu, te je – za razliku od nekih bolje plasiranih klubova – zadovoljio praktično sve tražene uvjete. Nekoliko detalja koji još preostaju, bit će riješeni do početka novog prvenstva.
Ovaj povijesni uspjeh kluba svakako je dobrim dijelom rezultat višegodišnjeg kvalitetnog rada, truda i zalaganja aktualne, ali i prethodne uprave kluba, koje su se do sada uspješno nosile sa svojim zadaćama, te su od NK Novigrada izgradile stabilan i kvalitetan sportski kolektiv.
– Ova nas je vijest uistinu obradovala i razveselila, ali vjerujem da su je s radošću prihvatili i svi naši navijači i simpatizeri, kao i prijatelji nogometa u našem gradu i okolici, koji će sada u Novigradu imati priliku gledati još kvalitetniji i atraktivniji nogomet. Kao uprava kluba izuzetno smo ponosni na ovaj rezultat, no moramo svakako istaknuti kako smo do njega došli i zahvaljujući odličnoj suradnji, te razumijevanju i stalnoj pomoći naših najvažnijih partnera – Grada Novigrada i tvrtke Laguna Novigrad, koji su također utkali dio sebe u ovaj povijesni uspjeh kluba, poručio je predsjednik NK Novigrada Roberto Bradić.
Pored mnogih čestitki koje su ovih dana stigle na adresu NK Novigrada našla se i ona gradonačelnika Antea Milosa, koji u svom dopisu veli:
– Od sveg srca čestitam na sportskom uspjehu! Konačno je Nogometni klub Novigrad-Cittanova uspio ući u društvo onih kojima je oduvijek pripadao po organizaciji i uvjetima igranja.Sada ste dokazali da imate i kvalitetu pa Vam želim da samo tako i nastavite.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content