Novi nogostup i javna rasvjeta od Bužinije do Stancijete

Dovršeni su radovi na izgradnji nogostupa i postavljanju javne rasvjete uz državnu prometnicu D301 od Bužinije prema Stancijeti te uz dio nerazvrstane ceste koja od raskrižja s D301 vodi do ulaza u naselje Stancijeta.

Uz prometnicu D301 od Bužinije do Stancijete izgrađen je nogostup u dužini od 411 metara, dok je uz odvojak ceste od raskrižja prema Stancijeti izvedeno 182 metra nogostupa. Ukupno je dakle riječ o gotovo 600 metara novog nogostupa.

Na raskrižju i duž dviju pripadajućih mu prometnica uz nogostup je postavljeno 17 stupova javne rasvjete, visine 10 metara, s energetski učinkovitim led svjetiljkama.

Ucrtana je i nova vertikalna signalizacija prometnice, obzirom da je u neposrednoj blizini raskrižja D301-Stancijeta odsad pješački prijelaz koji omogućuje neprekinutu pješačku komunikaciju od Bužinije, duž ceste D301, do Stancijete.
Ukupna vrijednost investicije je oko milijun kuna, a sufinanciraju je Hrvatske ceste i Grad Novigrad-Cittanova. Ovom investicijom bitno će se unaprijediti sigurnost prometa na tom prometnom raskrižju, kako za vozila tako i za pješake.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content