Objavljen drugi javni natječaj za potpore iz sektora vina (INVWINE)

Krajem prosinca 2023. godine objavljen je prvi Javni natječaj, a krajem travnja objavljen je i drugi Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027. za intervenciju 58.1.b.01. – INVWINE – Ulaganja.

Rok za podnošenje zahtjeva za potpore na ovom Javnom natječaju traje od 13. svibnja 2024. do 21. lipnja 2024.

Prihvatljivi korisnici sredstava su (vinarije) poduzeća u sektoru vina (pravne ili fizičke osobe upisane u Vinogradarski registar) koja se bave proizvodnjom ili prodajom proizvoda, organizacije proizvođača vina, udruženja dvaju ili više proizvođača ili sektorske organizacije.

Minimalni iznos potpore po projektu iznosi 5.000 EUR. Za mikro, mala i srednja poduzeća (uključujući i fizičke osobe) maksimalna potpora iznosi 50% prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore po projektu iznosi 1.500.000 €.

Prihvatljivi su troškovi nastali tijekom provođenja sljedećih aktivnosti: kupnje novih strojeva i opreme za preradu te skladištenje grožđa i vina, obnove/modernizacije/opremanja infrastrukture objekta za prodaju i prezentaciju vina, opremanja laboratorija za kontrolu kvalitete proizvoda od grožđa i vina.

Natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su OVDJE.

Za sva pitanja ili dodatne informacije obratite se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (kontakt e-mail: info@apprrr.hr )

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content