Od 16. srpnja stanovnici starogradske jezgre otpad će (ponovo) odlagati u kontejnere

Komunalno poduzeće 6. maj Umag s danom 16. srpnja 2012. započet će s novim načinom prikupljanja i odvoza kućnog komunalnog otpada na području starogradske jezgre Novigrada. Od tog dana građani mogu svoj kućni otpad odlagati na jedno od 13 mjesta u okviru starogradske jezgre, na kojima će biti postavljene posude (kontejneri) za prikupljanje otpada, čime će se izbjeći dosadašnji način odlaganja vrećica s otpadom neposredno na javnu površinu, koji je prisutan posljednjih nekoliko godina. Kontejneri zapremine 240, 320 i 600 litara bit će postavljeni na slijedećim lokacijama: Trg Poceto, Mlinska ulica, Velika ulica (kod depandanse), Veliki trg (dvije lokacije – iza crkve i u parku iza ex Vajde), Belveder, Torči (dvije lokacije), Općinska ulica, Bolnička ulica, Ulica Male Gospe, Ulica Kula (dvije lokacije). Otpad će se i nadalje prikupljati i odvoziti svakodnevno u vremenu od 6 do 11 sati (subotom i nedjeljom do 10 sati).
Iz Komunalnog poduzeća 6. maj korisnike usluge odvoza otpada mole da se i dalje pridržavaju upute o odlaganju otpada u jutarnjim satima, kako bi se on na vrijeme prikupio i odvezao, čime će se izbjeći neprimjerena slika pretrpanih kontejnera i neugodnih mirisa.
– Nadamo se da će novi način prikupljanja i odvoza kućnog komunalnog otpada doprinijeti novoj kvaliteti u tom dijelu komunalnih usluga, kao i uređenijoj slici grada, te kako pritom neće izostati suradnja s korisnicima naših usluga, na obostrano zadovoljstvo, poručuju iz Komunalnog poduzeća 6. maj.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content