Od ponedjeljka 18. rujna započinju radovi na ulici Strada Kontesa

U ponedjeljak 18. rujna započet će dugo očekivano kapitalno ulaganje na rekonstrukciji komunalne infrastrukture u dijelu ulice Cesta Contessa (ulica poznata kao Strada Kontesa). Radovima će biti obuhvaćen dio ulice Cesta Contessa u dužini od 400 metara, od raskrižja s naseljem Stancijeta do naselja Fakinija.

Ovo kapitalno ulaganje koje financira Grad Novigrad-Cittanova iz proračunskih sredstava i Istarski vodovod d.o.o., obuhvatit će novogradnju sustava oborinske odvodnje i vodovodne mreže, postavljanje javne rasvjete, te radove na strujnim i telekomunikacijskim mrežama. Izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule.

Za vrijeme trajanja radova, zatvara se dionica Ceste Contessa uz posebnu regulaciju prometa, te će obilazni pravac iz smjera Buja prema Umagu biti preko centra grada Novigrada – Cittanova u oba smjera. Privremeno se ukidaju autobusna stajališta na Cesti Contessa, te se koriste postojeća autobusna ugibališta na državnoj cesti DC301 (Novigrad – Buje) i DC75 (Novigrad – Umag).

Planiran završetak radova na rekonstrukciji komunalne infrastrukture je krajem siječnja 2024., pa molimo sve naše sugrađane za razumijevanje i strpljenje, na čemu im unaprijed zahvaljujemo.

Prikaz prometne regulacije u vrijeme izvođenja radova

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content