Povodom Dječjeg tjedna predstavnici vrtića Tičići tradicionalno posjetili gradonačelnika

U okviru aktivnosti povodom Dječjeg tjedna mališani iz Dječjeg vrtića Tičići posjetili su gradsku upravu i gradonačelnika Grada Novigrada-Cittanova Antea Milosa. Riječ je o tradicionalnoj posjeti predstavnika novigradskih Tičića gradonačelniku, a ovoga su puta u maloj delegaciji pored ravnateljice Mirjane Andrilović i odgajateljice Marize Zaccaron bila po tri predstavnika triju vrtićkih grupa, mahom čevterogodišnjaci odnosno petogodišnjaci.
Mališani u posjet gradonačelniku nisu došli praznih ruku, već su mu darovali nekoliko zanimljivih uradaka nastalih tijekom prošlogodišnjeg projekta pod nazivom “Šetnja dinosaura Istrom”. U okviru tog projekta Tičići su u pratnji stručnjaka obišli dvije lokacije na kojima su sačuvani otisci dinosaura, pa su temu životinja iz prapovijesti potom obradili na razne načine. Sindaku su tako na poklon donijeli gipsani izljev otiska dinosaura, rezbariju u drvu s motivom dinosaura, te interaktivni CD-rom također u znaku izumrlih prapovijesnih životinja, na čijoj su izradi i oni sudjelovali. Pored toga, mali gosti gradonačelnika su počastili i pjesmom, prvo oni hrabriji, a potom su im se pridružili i ostali.
Gradonačelnik je mališane pak počastio kolačima, bombonima i sokovima, a darovao im je i DVD player. Ovaj će vrijedni poklon Tičići međutim proslijediti odjelu pedijatrije Opće bolnice Pula, u okviru humanitarne akcije koju su sami inicirali, a tijekom koje će do prosinca prikupljati igračke, slikovnice, društvene igre itsl, te novac za kupnju televizora dječjem odjelu pulske bolnice.
U toku Dječjeg tjedna u Tičićima pripremaju još druženje s planinarima iz Planinarskog društva Planik, gostovanje prometnog policajca i predstavnika međunarodne policijske organizacije IPA, te tradicionalno druženje s novigradskim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, čiji će članovi uz članove Moto kluba Pirates pomoći u uređenju vanjskog i unutarnjeg prostora vrtića. Zadnjeg dana Dječjeg tjedna, u petak, u dvorištu vrtića priredit će se završni party, pri čemu će u pojedinim dijelovima dvorišta biti smješteni tematski sadržaji vezani uz goste koji su vrtić pohodili u Dječjem tjednu.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content