Press konferencijom najavljen 2. humanitarni aerobic day

Konferencijom za medije u novigradskoj sportskoj dvorani najavljen je 2. humanitarni aerobic day, koji će se ovdje održati u subotu 10. studenog 2012. Drugo izdanje Aerobic day-a najavile su predstavnice organizatora, umaške sportske udruge „AlphaFit“ – Teuta Hodžaj i Majda Šušelj (aka Tara iz poznate dance skupine Karma), dogradonačelnica Grada Novigrada-Cittanova Sonja Šikanić, te predstavnici Down syndrome centra iz Pule, kojem je namijenjen prihod s ovogodišnjeg Aerobic daya – ravnateljica Centra Branka Butorac i šef Odjela dnevnog centra Goran Usainović.
Hodžaj je najavila program ove cjelodnevne manifestacije, koja svoja vrata za javnost otvara u 13 sati, kada je na programu pilates, a potom se svakih sat vremena, sve do 21 sat, izmjenjuju aktivnosti poput Zumbatomica, Tae boa, Fat burninga, Zumba fitness master classa i Mini trampolina. Bit će tu i prigodna prodaja odjeće i rekvizita namijenjenih vježbačima Zumbe i drugih sličnih rekreativnih aktivnosti.
Šušelj je najavila cijenu ulaznice od 50 kuna za odrasle te 20 kuna za djecu. Ulaz će plaćati svi koji uđu u dvoranu, neovisno o tome imaju li namjeru vježbati ili samo promatrati, a sav će prihod biti usmjeren Down syndrome centru Pula. Zahvalila je na podršci u organizaciji Gradu Novigradu-Cittanova, novigradskoj Turističkoj zajednici i Laguni Novigrad d.d., kao i svima ostalima koji su pomogli ili će pomoći u organizaciji ove rekreativno-humanitarne priredbe. „Lani smo okupili oko 400 sudionika, skupili lijepu cifru i donirali je Sigurnoj kući Istra, pa se nadamo da ćemo ove godine biti još brojniji, ali i još uspješniji u prikupljanju sredstava za Down syndrome centar u Puli“, prenijela je popularna Tara.
Dogradonačelnica Šikanić istaknula je kako Grad podupire i sudjeluje u svim humanitarnim akcijama i inicijativama na svome području, kao pokrovitelj ili suorganizator, pa su rado prihvatili ulogu partnera i u ovoj manifestaciji humanitarnog karaktera. Pozvala je sve Novigrađanke i Novigrađane, ali i sve druge ljude dobre volje, da se u što većem broju odazovu na Aerobic day, da u njemu i aktivno sudjeluju, te tako učine nešto korisno za sebe, ali i dobrim djelom pomognu drugima.
Ravnateljica Butorac zahvalila je organizatorima na inicijativi, te najavila kako će i nekolicina samih korisnika Centra doći i uključiti se u neku od aktivnosti Aerobic daya. Usainović je pak prenio kako su aktivnosti poput Zumbe i drugih sličnih rekreativnih sadržaja višestruko korisni osobama s down sindromom, te u pulskom centru razmišljaju da baš Zumbu uvrste u rehabilitacijski program.
Organizatori su prenijeli i kako se više informacija o 2. Aerobic dayu može doznati na Facebook stranici www.facebook.com/groups/zumbaumag.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content