U Iloku potpisan Sporazum o suradnji između ovog grada na istoku Hrvatske i Grada Novigrada-Cittanova

Delegacija Grada Novigrada-Cittanova predvođena gradonačelnikom Anteom Milosom i predsjednicom Gradskog vijeća Sonjom Jurcan, boravila je u dvodnevnom posjetu Gradu Iloku u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Posjet se odvijao u okviru proslave dana Grada Iloka, a tom je prigodom potpisan Sporazum o suradnji dvaju gradova. Sporazum su u okrilju svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Iloka, koja se pred mnoštvom gostiju odvijala u gradskom muzeju, potpisali novigradski gradonačelnik Milos i njegov iločki kolega Miroslav Janić. Čestitke povodom Dana Grada tom su prigodom uputili Željko Cirba, zamjenik vukovarsko – srijemskog župana, Jadranka Kosor, saborska zastupnica i počasna građanka Iloka, te Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada.
Delegacija Novigrada tijekom dvodnevnog boravka sudjelovala je i u drugim protokolarnim aktivnostima povodom obilježavanja Dana Grada Iloka, među ostalim i odavanju počasti polaganjem vijenaca braniteljima i žrtvama Domovinskog rata s toga područja, te posjeti Spomen domu na Ovčari.
Sporazum o suradnji dvaju gradova među ostalim je i plod dugogodišnje dobre i prijateljske suradnje Istarske i Vukovarsko-srijemske županije, koja je u 2011. godini i okrunjena potpisivanjem Sporazuma o suradnji na razini županija.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content