U Mandraču postavljen novi montažni javni wc

Na prostoru bivše OMV-ove benzinske postaje u Mandraču postavljen je ovih dana prvi javni sanitarni čvor u gradskoj jezgri Novigrada, prijeko potreban turistički ali i komunalni sadržaj. Riječ je o suvremenim i kvalitetno opremljenim sanitarijama, prilagođenima urbanim prostorima, a kako bi se vizualno i estetski što bolje uklopile u ambijent starogradske jezgre odnosno gradske lučice u koji su postavljene, bit će dodatno obložene kamenim pločama, tzv. bunjom.
Javni sanitarni čvor dobavila je tvrtka Euromodul d.o.o. iz Viškova. Sanitarija je dimenzija 3,6 metara širine i 2,4 metra dubine, dok je unutrašnja visina 2,3 metra. Unutarnja obloga zidova tj. termoizolacija izrađena je od poliuretanskih sendvič panela debljine 50 milimetara, u prljavo bijeloj boji, dok će s vanjske strane ovaj montažni objekt biti obložen kamenom. Podna keramika je iz sigurnosnih razloga protuklizna, a ulazna vrata proširenih su štokova u boji. Elektroinstalacije i vodovodne cijevi prikrivene su postavljanjem dvostrukih panela. Uz ulazna vrata montirane su dvije žetonjere koje omogućuju korištenje sanitarija s naplatom, odnosno bez naplate, isključivanjem žetonjera.
Što se rasporeda unutrašnjeg prostora tiče, sanitarije se sastoje od dvije prostorije sa zasebnim ulazima. Jedna je predviđena za osobe ženskog spola i osobe smanjene pokretljivosti, dok je druga prostorija predviđena za osobe muškog spola. WC za osobe smanjene pokretljivosti i osobe ženskog spola opremljen je adekvatnim rukohvatima.
Sanitarija je opremljena i s 2 svijetleća panoa, tzv. city lighta, koji će služiti kao turistički info panoi ili prostor za reklamiranje. Dobavljač žetonjera i city lightova je tvrtka Haluba d.o.o. iz Viškova.
Vrijednost montažne javne sanitarije s postavom i pratećim građevinskim radovima je oko 150.000 kuna.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content