Dječji vrtić Suncokret-Girasole

Adresa: Emonijska – Via Emonia, 6 52466 Novigrad - Cittanova

Dječji vrtić Suncokret-Girasole smješten je u zajedničkoj zgradi s Dječjim vrtićem Tičići, odnosno u nastavku zgrade u kojoj se nalaze Talijanska osnovna škola i OŠ Rivarela, na adresi Emonijska ulica 6.

Dječji vrtić Suncokret-Girasole jedna je od dvije predškolske ustanove u Novigradu, te jedina koja provodi program na književnom talijanskom jeziku, za djecu pripadnike talijanske nacionalne zajednice. Iako ustanova manjine, pohađaju je i brojna djeca hrvatske većine.

Sve do početka 2013. godine vrtić je djelovao kao sektor Talijanske osnovne škole Novigrad, da bi odlukom Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova 1. veljače 2013. postao samostalnom pedagoškom ustanovom pod nazivom Dječji vrtić Suncokret-Girasole. Od toga trenutka Grad Novigrad-Cittanova postaje u cijelosti osnivač Dječjeg vrtića Suncokret-Girasole.

Dječji vrtić obavlja primarni program odgajanja i poučavanja, pri čemu se osigurava i zadovoljenje primarnih potreba djece poput brige, očuvanja zdravlja, ishrane, kao i socijalizacije. Program koji se izvršava u Dječjem vrtiću je primarno odgajanje i poučavanje od 10 sati dnevno na talijanskom književnom jeziku. Primarni program ostvaruje se kroz dva osnovna organizacijska oblika, za djecu od prve godine života do upisa u osnovnu školu: u odgojno-poučnom odjelu jaslica (od 1. do 3. godine), te u dva odgojno-poučna odjela dječjeg vrtića (od 3. godine do upisa u osnovnu školu).

Više informacija potražite na službenim internetskim stranicama.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content