Veličanstven doček za zlatnog novigradskog olimpijca!

Preko dvije tisuće ljudi, Novigrađana ali i onih pristiglih iz svih dijelova Istre, ispunilo je jučer navečer središnji novigradski trg kako bi dočekalo, pozdravilo i odalo dužnu počast fantastičnom uspjehu Giovannija Cernogorza, olimpijskog pobjednika!
Atmosfera se počela zagrijavati već oko 19 sati, kada je na središnjoj pozornici s glazbenim program posjetitelje krenuo animirati Goran Griff, a ubrzo zatim trg se počeo postepeno puniti. Oko 20 sati, kada je Giovannijev dolazak bio i službeno najavljen, Veliki trg već je bio premali za sve one koji su došli pozdraviti olimpijskog pobjednika, a kada je Giovanni – negdje iza 21 sat – stigao do Trga, uslijedila je kulminacija atmosfere koja nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim. Praćen povicima „Gianni, Gianni…“ iz preko dvije tisuće grla, Cernogoraz se potom u pratnji roditelja i novigradskog gradonačelnika Antea Milosa popeo na balkon gradske uprave (kojeg je krasila velika olimpijska zastava i baner s Giovannijevom slikom i natpisima Olimpijski pobjednik / Campione olimpico, te Bravo Gianni!), odakle je okupljenom mnoštvu uputio nekoliko pozdravnih riječi i zahvalio na veličanstvenom dočeku, kakvom se – kako je rekao – nije nadao. S balkona je potom dobacio i nekoliko majica koje su u njegovu čast pripremljene posebno za ovu prigodu. Uslijedile su potom izjave za brojne televizije, radijske postaje i druge medije, kojih je te večeri u Novigradu bio uistinu veliki broj, a svi su oni svjedočili fantastičnoj atmosferi i dočeku kakvog jedan olimpijski pobjednik i zaslužuje.
Gianni se potom pridružio Goranu Griffu na pozornici, s njim i zapjevao, a iznenađenje za sve bio je veliki vatromet priređen u čast novigradskog zlatnog olimpijca. Uslijedilo je potom druženje u Zajednici Talijana do kasnih noćnih sati.
Treba ovdje zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji ovog uistinu veličanstvenog dočeka, ali i svima koji su te večeri došli u Novigrad, na Veliki trg, pozdravili našeg zlatnog Giovannija i poklonili se njegovu fantastičnom uspjehu. Bravo Gianni!

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content