Vijenci i minuta šutnje povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na središnjem križu novigradskog groblja gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos sa suradnicima, predstavnicima Gradskog vijeća, političkih stranaka, te udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata položio je vijence i odao počast minutom šutnje hrvatskim braniteljima i svima onima koji su položili svoje živote za domovinu Hrvatsku.
– Ovo je dan kada odajemo dužnu počast svima onima koji su dali svoj doprinos, a posebno ono najvrjednije, svoje živote u obrani i stvaranju Hrvatske kakvu danas poznajemo, ali i obiteljima koje su na tom putu podnijele žrtvu, poručio je ovom prigodom gradonačelnik Milos.
Zoran Novačić, predsjednik UHBDR-154. istaknuo je pak kako se s ponosom prisjećaju dana kada su odlazili obraniti domovinu, vođeni srcem, bez previše razmišljanja o posljedicama. Ovo je prigoda – prenio je Novačić – kada se prisjećamo i odajemo počast onima koji se iz tog rata nažalost nisu vratili, ali i onima koji su ostali invalidi ili i danas trpe posljedice rata.
Da podsjetimo, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježava se 5. kolovoza, a njime se Hrvatska prisjeća vojno-redarstvene akcije Oluja u kojoj je prije 17 godina oslobođen Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija. Za samo 84 sata hrvatske vojne i redarstvene snage oslobodile su nešto manje od 10.500 četvornih kilometara, odnosno gotovo petinu države. U Oluji su poginula 174 hrvatska vojnika i redarstvenika, a više od 1.400 ih je ranjeno.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content