Vrtićki mališani s Bujštine provjeravaju znanje plivanja u bazenu novigradskog hotela Maestral

U okviru projekta provjere vještina snalaženja u vodi djece predškolske dobi, kojeg organizira Crveni križ Istarske županije, prva skupina vrtićkih mališana s područja Bujštine boravila je na bazenu hotela Maestral Lagune Novigrad.
Ova se akcija provodi u cijeloj županiji, a za provjeru mališana s područja Bujštine Laguna Novigrad je besplatno ustupila grijani bazen s morskom vodom hotela Maestral. Provjeru snalaženja u vodi i tehnika plivanja dosad je prošlo 20 mališana iz vrtića u Novigradu i Bujama, a prema riječima voditeljice wellness centra hotela Maestral Ane Tončić, ovaj hvalevrijedan projekt Crvenog križa obuhvatit će 300-tinjak djece iz više istarskih sredina i provjeriti vještine snalaženja u vodi.
Na području Istarske županije provode se razni programi učenja i usavršavanja plivanja, ali nema podataka o tome koliko djece vlada određenim stupnjem snalaženja u vodi. Premda se razni klubovi i organizacije bave učenjem i usavršavanjem tehnika plivanja, ove aktivnosti vezane su uz obalno područje ili lokacije u blizini bazena, no nisu besplatne, što ih čini nedostupnim širem krugu djece. Stoga ne čude slučajevi da dijete ponegdje dospije do 5. ili 6. razreda i ne uspije savladati strah od vode, navode u Crvenom križu Istarske županije.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content