Gradonačelnik i njegova zamjenica susreli se s predstavnicima Zajednice Talijana i Talijanske unije

U uredu gradonačelnika održan je radni sastanak na kojem su pored gradonačelnika Grada Novigrada-Cittanova Antea Milosa i zamjenice gradonačelnika Vivijane Fakin bili prisutni i čelni ljudi novigradske Zajednice Talijana Glauco Bevilacqua i Paola Legovich Hrobat te predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul.

Tema sastanka bila je upoznavanje s novoizabranom zamjenicom gradonačelnika iz redova talijanske nacionalne manjine, kao i druge teme bitne za talijansku nacionalnu zajednicu na području Novigrada. Posebno su pritom istaknuti pozitivni primjeri suradnje, poput streljačke akademije u Novigradu te suradnje na recentnoj investiciji dogradnje zgrade dječjeg vrtića u kojoj su smještene dvije novigradske predškolske ustanove, Tičići i Girasole/Suncokret na talijanskom jeziku.

Posebna tema bila je izgradnja nove Talijanske osnovne škole, projekt vrijedan oko 25 milijuna kuna. Zajednički je zaključak kako je ovaj projekt posebno važan i svi su iskazali svoju spremnost da se založe kako bi se što prije krenulo s izgradnjom nove školske zgrade.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content