O kvalitetnoj prehrani i očuvanju okoliša na predavanju u Gradskoj knjižnici

U utorak 23. travnja, u Gradskoj knjižnici Novigrad – Cittanova,  s početkom u 18 h održat će se predavanje  dr. sc. Vesne Bosanac “Doprinos jednostavne, a kvalitetne prehrane očuvanju okoliša”.

Vesna Bosanac diplomirala je i doktorirala nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, te prva je nutricionistkinja u Hrvatskoj koja je pri Međunarodnom olimpijskom odboru završila poslijediplomski stručni studij o prehrani sportaša.

Na predavanju možete doznati kako se kvalitetno hraniti, vodeći pri tome brigu o okolišu, a dr. Bosanac će primjerima pojasniti kako se mudrim odabirom namirnica, pravilnim planiranjem kupovine i pripreme namirnica može smanjiti otpad od ambalaže, te smanjiti prisutnost polugotove i gotove hrane u prehrani.

Predavanje je namijenjeno pojedincima i obiteljima koji se žele raznovrsno hraniti, stoga će dr. Bosanac pojasniti skupine namirnica i njihov doprinos rastu i razvoju kod djece te zdravlju obitelji u cjelini. Istodobno, predavanje će biti vrijedan izvor informacija za sve koji žele doprinijeti zaštiti okoliša i racionalnosti kućnih financija, što se može postići smanjenjem otpada od ambalaže i izbjegavanjem bacanja hrane.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content