S uređenim i saniranim plažama u novu turističku sezonu

U novu turističku sezonu Novigrad je ušao s obnovljenim i saniranim plažama na nekoliko gradskih lokacija. Ukupno je riječ o oko 1.700 četvornih metara novouređenih i dodatno opremljenih površina gradskih plaža i kupališta, na lokacijama Rivarela, Karpinjan i Kastanija. Investicije su ukupno vrijedne oko 855 tisuća kuna, a sredstva su osigurana u gradskom proračunu.
Na području Rivarele uređena je i sanirana plaža površine 700 četvornih metara. Prostor plaže iznova je betoniran te popločen kamenim škrilama. Betonske radove izveo je Građevinski obrt Tašo iz Novigrada, a popločavanje novigradski Ingrad i Tašo, te Usora gradnja iz Kaštelira. Uređen je odnosno izgrađen prostor za kupanje i igru djece, s malim bazenom, postavljen je novi tuš, a izrađena su i dva mola za ulazak u more, s rukohvatima od nehrđajućeg čelika (inoxa) i sigurnosno-signalnim stupom na kraju molića. Dobava inox opreme za ovu ali i druge dvije obnovljene plaže povjerena je poduzeću Top metal iz Tara. Ukupno je investicija u obnovu i opremanje plaže na Rivareli vrijedna 484 tisuće kuna.
Na području plaže u Karpinjanu uređen je dio postojećeg sunčališta, a dio plaže je proširen. Izvedeni su armirano-betonski radovi na dogradnji novog dijela te saniranju postojećeg dijela plaže, a cijela je površina popločena kamenim škriljama. Radove su izveli Građevinski obrt Tašo iz Novigrada i Usora gradnja iz Kaštelira. Ukupno je tako uređeno oko 720 četvornih metara površine plaže i sunčališta. Na tom je prostoru saniran i potporni zid, između dvaju nivoa terena, a izgrađen je i dio novoga zida, ukupno 70 metara, čime će se omogućiti uređenje zelene površine na gornjoj etaži stepenastog terena. U zid će uskoro biti ugrađeno i pet novih led rasvjetnih tijela, koji će osvijetliti ovaj dio plaže odnosno šetnice. Plaža je dobila i novi, 20-ak metara dug, ulaz u more s rukohvatima od inoxa. Ukupno je vrijednost investicije na plaži u Karpinjanu oko 300 tisuća kuna.
U Kastaniji, na samom ulazu u ovo turističko naselje, uređena je površina plaže od oko 260 četvornih metara, a ta je investicija vrijedna 70.000 kuna. Novim betonom presvučena je plažna površina, izgrađeni su novi potporni kameni zidovi, a uz postojeći mol odnosno ulaz u more izgrađena je rampa za ulazak u more s rukohvatima.
Treba ovdje naglasiti kako su sve spomenute plaže dobile ulazak u more prilagođen i invalidnim osobama, obzirom da su pored stepeništa na kraju mola izgrađene i rampe za ulazak u more, a svi su molovi s jedne strane rukohvata širi, kako bi se prilaz moru omogućio osobama u invalidskim kolicima.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content