Visoko odlikovanje predsjednika RH zlatnom olimpijcu Giovanniju Cernogorzu

Predsjednik Republike Ivo Josipović prigodom Dana neovisnosti uručio je odličja i povelje sportašicama, sportašima i trenerima koji su na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojili odličja, među ostalima i novigradskom zlatnom olimpijcu Giovanniju Cernogorzu. Giovanni je odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, a zbog spriječenosti da se odazove prijemu u Uredu predsjednika RH, visoko odlikovanje preuzeo je njegov otac Valter Cernogoraz.
Tom prigodom predsjednik Josipović rekao je da mu je zadovoljstvo dodijeliti odlikovanja upravo u povodu Dana neovisnosti, jer su takvi blagdani prigoda da se Republika Hrvatska zahvali svima onima koji su pridonijeli njenom boljitku, ugledu i afirmaciji.
– Danas su ovdje zajedno olimpijci i paraolimpijci da još jednom proslavimo uspjeh koji ste ostvarili na OI i POI u Londonu. Olimpijske igre u Londonu bile su sa tri zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane najuspješnije u povijesti našeg olimpizma, baš kao što je i nastup 25 paraolimpijaca, koji su osvojili dvije srebrne i tri brončane medalje, bilo najuspješnije sudjelovanje naših sportaša na POI. Vi svojim uspjehom šaljete važnu poruku svim našim građanima da se upornim radom i zalaganjem mogu postići rezultati koji dovode u pitanje granice ljudskih sposobnosti u onom najpozitivnijem smislu. Pokazali ste da se može više i bolje i to u fer i korektnom nadmetanju, a nije slučajno što se odličja dodjeljuju na ovaj blagdan jer je tada njihova poruka još jača, kazao je predsjednik Josipović.
U ime odlikovanih predsjedniku je zahvalio bivši izbornik naše vaterpolo reprezentacije Ratko Rudić, koji je kazao da je ovo priznanje cjelokupnom hrvatskom sportu.

Ostanimo u kontaktu

Prijavite se na newsletter Grada Novigrad-Cittanova.
Skip to content